AAAPrint deze pagina
Nutsbasisschool Burgst

Nutsbasisschool Burgst startte op 1 juni 1987 en kreeg haar naam naar de vroegere "heerlijkheid" (en het huidige landgoed) "Burgst".   Burgst is een grote basisschool. De school is gehuisvest in twee locaties die voor ouders en kinderen min of meer als een aparte school opereren. Hoewel deze situatie is ontstaan door enorme groei en gemeentelijk huisvestingsbeleid, heeft het als voordeel dat kinderen niet in een al te grote massaliteit verdwijnen. Hieronder een korte schets van onze geschiedenis:

Na op 1 juni 1987 in een noodgebouw aan de Johansberg te zijn gestart werd het nieuwe hoofdgebouw aan de Groene Hil 20 op 1 augustus 1989 in gebruik genomen in een nog verder vrij lege wijk.  De Groene Hil ligt in de wijk "Paradijs", pal aan de Burgstsedreef. 

Naast het gebouw zijn destijds noodlokalen geplaatst. De noodlokalen zijn in 2007 verwijderd en hebben plaats gemaakt voor een fraai nieuw en permanent schoolgebouw, gekoppeld aan het oorspronkelijke hoofdgebouw. 

In 1992 was Burgst dusdanig uit het jasje gegroeid dat er een dependance werd betrokken: eerst aan 't Blok en vanaf januari 1997 in schoolwoningen aan de Donkslagen 34 in de wijk "Overkroeten", op ongeveer 1,5 kilometer van de Groene Hil.  Omdat de piekopvang van leerlingen niet meer nodig was werd de locatie Donkslagen op 24 juli 2009 gesloten als schoolgebouw. Vrijwel alle kinderen zijn verder gegaan op één van beide andere locaties.  Op dit moment, september 2017, zijn er op de Groene Hil 11 groepen gevestigd.

Met de bouw van de nieuwe wijk "Kroeten" startte Burgst hier in augustus 2000 haar derde locatie. Op Kroeten zijn thans 9 groepen gehuisvest.  In dit gebouw is ook een gymzaal, een peuterspeelzaal, voor- en buitenschoolse opvang en een kinderdagverblijf gehuisvest.