AAAPrint deze pagina

Verkeersweek

16 januari 2017

Deze week was het verkeersweek. We zijn begonnen met een bezoek van ANWB Streetwise in iedere klas.

De groepen 1-2 zijn bezig geweest met Toet Toet. Tijdens de les stonden 2 onderwerpen centraal: het herkennen van verkeersgeluiden en het oefenen met oversteken.
De groepen 3 en 4 zijn bezig geweest met Blik en Klik. Hierbij ligt de nadruk op veilig oversteken en ze ervaren in een elektrische auto waarom het gebruik van een gordel en autostoeltje noodzakelijk is.
De groepen 5 en 6 zijn bezig geweest met Hallo auto, hier hebben de kinderen geleerd waar je moet lopen op de weg als er geen voetpad is, hoe lang de remweg van een auto is. Dit hebben de kinderen zelf mogen ervaren door zelf te remmen in een echte lesauto.
De groepen 7 en 8 zijn bezig geweest met trapvaardigheid. Zij hebben eerst doormiddel van een aantal filmpjes de gevaren in het verkeer besproken, daarna hebben zij een aantal verschillende oefeningen moeten doen op hun fiets. Als afsluitend onderdeel mochten de leerlingen op een elektrische step rijden.
De kinderen hebben allemaal aan het einde van de les een certificaat gekregen, zodat ze kunnen laten zien dat zij aan deze les hebben deelgenomen.
Ook de rest van de week zijn we met verkeer aan de slag geweest.